Fläskfilé med apelsinsky

Fläskfilé med apelsinsky

Här serveras fläskfilén med klyftpotatis och grönsaker.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 996
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept fläskfilé med apelsinsky.

1 fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 tsk peppar
2 tsk timjan
Skalet från en obesprutad apelsin
Saften från en apelsin
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt

Tillvägagångssätt för fläskfilé med apelsinsky:

1. Putsa fläskfilén. Vitlöksklyftor och apelsinskal rives på den grova sidan av rivjärnet. Blanda vitlöken och apelsinen med peppar och timjan i en ugnsfast form. Gnid in fläskfilén med kryddblandningen och låt den ligga i formen.

2. Blanda samman vitvinsvinäger och apelsinsaft och häll över fläskfilén. Täck formen med gladpack och låt stå ett par timmar i kylskåpet.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Stek fläskfilén på alla sidor i oljan och lägg sedan tillbaka den i det ugnsfasta fatet. Den överflödiga marinaden hälls ned i stekpannan.

4. Pensla fläskfilén med honung och strö sedan salt över. Stoppa in formen i ugnen i ca 30 min.

5. Under tiden röres marinaden och stekskyn samman och värmes upp, tillsätt ev. lite vätska och redning vid behov.

Servera fläskfilén uppskuren i skivor med apelsinskyn och t.ex. klyftpotatis.


Detta recept på fläskfilé med apelsinsky är tillagt av Cathrine den 13.08.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Kött  >  Fläskfilé  >  Fläskfilé med apelsinsky