Köttfärspizza

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1405
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept köttfärspizza.

Deg:
50g jäst
3,5 dl fingervarmt vatten
½ dl olivolja
2,5 tsk salt
750g mjöl (1,4L)

Fyllning:
1 stor lök
500g nötfärs
1 vitlöksklyfta
8 msk tomatpuré
Salt, peppar
Riven ost
Eventuellt andra ingredienser som t.ex. tomat eller ananas.

Tillvägagångssätt för köttfärspizza:

Rör ner jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en smidig och fast deg och låt den sedan jäsa ca 30 minuter. Hacka löken och stek sedan lök och köttfärs i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, vitlök och smaka av med salt och peppar. Kavla ut degen på en plåt. Lägg på fyllningen och strö slutligen över riven ost. Pizzan gräddas mitt i ugnen vid 200 grader i cirka 20 minuter.

Detta recept på köttfärspizza är tillagt av Mårten den 16.12.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Köttfärspizza
Recept  >  Matrecept  >  Italiensk mat  >  Pizza-recept  >  Köttfärspizza