Tonfisktataki

Tonfisktataki

Här är tonfisktatakin serverad med en asiatisksallad.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1318
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept tonfisktataki.

Ca. 250 gram färsk tonfisk (säg till fiskehandlaren att den skall ha varit nedfrusen så den kan användas till sushi)
1 msk sesamolja eller annan matolja
3 msk sesamfrön

Tillvägagångssätt för tonfisktataki:

Om fisken kommer i en stor bit så kan den skäras i två avlånga bitar som är ca 3-4 cm i höjden och bredden.

Pensla tonfisken med olja på alla sidor och rulla den sedan i sesamfröna.

Stek fisken i en riktigt varm stekpanna i ca 30 sek på varje sida. Fisken ska endast bli stekt i kanterna.

Skär upp tonfisken i skivor och lägg upp på ett fat, servera.


Detta recept på tonfisktataki är tillagt av Cathrine den 03.03.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Tonfisk  >  Tonfisktataki