Torsk med bacon och rödbetor

Torsk med bacon och rödbetor

Kan även serveras som förrätt och räcker då till 4 personer.

Årstid: Hela året
Personer: 2
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1723
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept torsk med bacon och rödbetor .

1 paket bacon
1 lök
300 gram potatis
1 msk kalvfond
2 lagerblad
Vatten
Salt
Peppar
2 rödbetor
1 msk olja
1 tsk balsamvinäger
Ca. 300 gram torskfileér
Lite vitvin
2 tsk smör
½ knippe gräslök

Tillvägagångssätt för torsk med bacon och rödbetor :

Stek bacontärningarna i en gryta tills de är nästan helt spröda. Under tiden skalas och hackas löken och potatisarna. Tillsätt löken, potatisen, kalvfonden och lagerbladet i grytan och häll på med vatten så det nästan täcker alla ingredienser. Salta, peppra och låt baconblandningen koka under lock i ca en timme.

Medan baconblandningen kokar så skalas och tärnas rödbetorna. Blanda samman olja, balsamvinäger, salt och peppar och vänd sedan ner rödbetorna i dressingen. Ställ in rödbetsblandningen i ugnen på 200 grader i ca 30 min.

Skär torskfiléerna i portionsstorlek och lägg dem i en smord ugnsfast form. Droppas lite vitvin över fisken och salta och peppra. Baka fisken i ugnen på 200 grader i ca 10 min.

Placera fisken på en botten av baconblandning, lägg rödbetstärningarna runt om och lägg en liten klick smör och klippt gräslök på toppen av torskfiléerna.


Detta recept på torsk med bacon och rödbetor är tillagt av Cathrine den 16.02.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Torsk  >  Torsk med bacon och rödbetor