Ugnsbakad torsk med ingefära och morötter

Ugnsbakad torsk med ingefära och morötter

En härligt anrättad måltid med morötter och fisk.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1722
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept ugnsbakad torsk med ingefära och morötter.

500 g torskfiléer
Salt
peppar
1 msk olja
40 g smör
500 g morötter
2 msk ingefära
1 dl hönsbuljong
1 dl färskpressad saft från apelsin
Saften från 1 citron
1 knippe vårlök
lite chilipulver eller chiliflagor
Dill till dekoration

Tillvägagångssätt för ugnsbakad torsk med ingefära och morötter:

Skär fisken i passande portionsbitar. Lägg fiskfiléerna på bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll lite olja över samt salt och peppar. Sätt in formen i ugnen på 200 grader i ca 10 min, beroende på hur stora filéerna är.

Skala morötterna och skär dem i skivor. Skala och finhacka ingefäran. Smält hälften av smöret i en gryta och tillsätt morötterna och ingefäran, låt steka några min. Buljong, apelsinsaften och citronsaften hälls ner i grytan och blandningen kokas till den får en lite tjockare konsistens. Skiva vårlöken och ha i den i grytan tillsammans med chilin. Fortsätt koka tills morötterna är möra men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt det sista av smöret och rör runt försiktigt.

Dekorera med dill och servera fisken med ex. ris eller potatis.


Detta recept på ugnsbakad torsk med ingefära och morötter är tillagt av Cathrine den 23.05.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Torsk  >  Ugnsbakad torsk med ingefära och mo...