Afrikansk kyckling

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1847
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept afrikansk kyckling.

1 kilo kycklingbröst
Salt
Peppar
2 msk olja
2 lök, hackade
2-3 vitlöksklyftor
1 chili, hackad
1 msk riven ingefära
1 burk krossade tomater
700 ml kokande vatten
1 msk kycklingbuljong
300 gram ris
2-3 paprikor i olika färger
En näve spenat
Cayennepeppar

Tillvägagångssätt för afrikansk kyckling:

Krydda kycklingen med salt och peppar. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och bryn kycklingen på alla sidor. Lägg över kycklingen på en tallrik. Skruva ner värmen och låt löken sjuda i oljan i 5-8 min, utan att de blir bruna.

Lägg i vitlöken, chilin, ingefäran och tomaterna i en mixer och mixa ordentligt. Häll ner blandningen i grytan. Tillsätt kycklingen och låt koka i 10 min. Smaka av med cayennepeppar.

Häll i riset och sätt på ett lock. Låt koka i ytterliggare 10 min. Strimla paprikorna och lägg ner dem i grytan. Fortsätt koka tills riset är helt klar. Tillsätt spenaten och låt stå i 1-2 min.

Servera rätten med bröd.


Detta recept på afrikansk kyckling är tillagt av Cathrine den 21.02.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Afrikansk kyckling
Recept  >  Matrecept  >  Fågel  >  Kyckling  >  Afrikansk kyckling