Aioli

Aioli

Här serveras aiolin med klyftpotatis.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2659
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept aioli.

4 äggulor
1 msk vinäger
1/2 tsk salt.
Peppar
1/2 l olivolja
11 vitlöksklyftor

Tillvägagångssätt för aioli:

1.Rör ihop äggulor, vinäger, salt och peppar. Lättast är det att blanda ingredienserna i en rundbottnad skål.

2.Häll försiktigt i oljan under omrörning, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Låt det ta sin tid. Man kan med fördel använda en matberedare.

3.Pressa till sist ner vitlöken i majonnäsen.

4.Gör helst aiolin en dag i förväg så att vitlökssmaken hinner tränga in ordentligt.

Alla ingredienser skall ha samma temperatur när de rörs ihop. Om majonnäsen skulle skära sig ändå så kan den räddas genom att man tillsätter ytterliggare en äggula.


Detta recept på aioli är tillagt av Cathrine den 10.03.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Allergimat  >  Laktosfritt  >  Aioli