Apelsin- och chokladkaka

Apelsin- och chokladkaka

En saftig och läcker kaka.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2137
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept apelsin- och chokladkaka.

150 g grovhackad choklad
150 gram socker
4 ägg
5 msk mjöl
500 g ricottaost
Rivet apelsinskal från 2 små apelsiner (undgå att få med den vita delen av skalet)
2 tsk. vaniljsocker
1 kryddmått salt
Färska eller frusna bär till dekoration

Tillvägagångssätt för apelsin- och chokladkaka:

Vispa äggvitorna och saltet så hårt att du nästan kan vända skålen upp och ner utan att äggvitan rinner ur.

Vispa i en annan skål äggulorna tillsammans med sockret. Då blandningen blivit ljus och krämig så vänds försiktigt ricottan, chokladen, mjölet, vaniljsockret och apelsinskalen ner i äggblandningen.

Till sist vänds äggvitorna försiktigt ner i smeten.

Klä en kakform med bakplåtspapper och häll i smeten.

Baka kakan i ugnen på 170 grader i ca 50 min. Dekorera till sist kakan med bär och servera med vispgrädde.


Detta recept på apelsin- och chokladkaka är tillagt av Cathrine den 11.02.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Apelsin- och chokladkaka