Äppelpaj med äppelmos

Äppelpaj med äppelmos

Här dekorerad med chokladspån.

Årstid: Höst
Personer: 6
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2644
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept Äppelpaj med äppelmos.

Äppelmos:
8-10 matäpplen
1 vaniljestång (spara vaniljfröna till grädden)
2-3 kanelstänger
3 dl vatten

Rostade havregryn:
25 g smör
3 dl havregryn
2 msk socker

¼ liter grädde
Hackad choklad

Tillvägagångssätt för Äppelpaj med äppelmos:

Äppelmos:
Skala äpplena och skär bort kärnhusen. Tärna fruktköttet och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, vaniljstången och kanelstängerna. Koka upp och låt koka tills det är som en gröt. Låt svalna. Man kan ev. använda färdigköpt äppelmos.

Rostade havregryn:
Smält smöret. Häll i havregrynen och sockret. Rosta tills grynen är gyllenbruna. Ställ åt sidan och låt svalna

Vispa grädden och rör i vaniljfröna.

Lägg äpplemosen och havregrynen i flera lager i en skål. Dekorera med vispad grädde och chokladspån.

Detta recept på Äppelpaj med äppelmos är tillagt av Cathrine den 15.08.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Desserter  >  Äppelpaj med äppelmos