Äpple-kanel muffins

Äpple-kanel muffins

Omtyckt av stor som liten.

Årstid: Hela året
Personer: 24
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 878
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept Äpple-kanel muffins.

350 gram socker
350 gram margarin
350 gram vetemjöl
200 gram marsipan
4 tsk bakpulver
2 msk kanel
6 stora ägg
5 äpplen

Tillvägagångssätt för Äpple-kanel muffins:

Vispa socker och rumstempererat margarin i en skål. Vispa i ett ägg åt gången och fortsätt vispa till smeten är luftig. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör runt så mjölet och bakpulvret fördelas jämnt i smeten. Riv marsipanen och vänd ner.

Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Skär fruktköttet i tunna skivor eller i små tärningar. Vänd äppelbitarna i kanel. Häll i lite smet i muffinformarna, lägg några äpplebitar i varje form och häll på mer smet. Avsluta med några äppelbitar på toppen.

Baka muffinsen på 180 grader i ca 20 min.


Detta recept på Äpple-kanel muffins är tillagt av Cathrine den 18.08.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Kakor  >  Muffins  >  Äpple-kanel muffins