Baka med surdeg

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1565
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept baka med surdeg.

Surdeg:
1,5 dl vatten
1 dl filmjölk
10g jäst
1 tsk socker
3 dl vetemjöl
120g vetekärnor

Deg:
2 dl vatten
2 dl fingervarmt vatten
1,5 tsk salt
1 msk matfett
5,5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl

Tillvägagångssätt för baka med surdeg:

Rör ut jästen i vatten och filmjölk. Tillsätt socker och vetemjöl. Arbeta samman degen med en sked och täck över den med plastfolie. Låt degen jäsa i rumstemperatur ca 24 timmar. Häll över vattnet över vetekärnorna och låt stå ca 12-24 timmar. Deg: rör ner samman vetekärnor, grahamsmjöl, vetemjöl, matfett och jäst i surdegen. Tillsätt fingervarmt vatten och rör samman degen med en grytsked. Tillsätt mer mjöl om degen är för klistrig. Arbeta samman degen och låt den jäsa ca 1,5-2 timmar. Forma degen till 18 bullar eller två bröd. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Bullarna gräddas ca 20 minuter på 200 grader – bröden 45 minuter på 200 grader.

Detta recept på baka med surdeg är tillagt av Mårten den 16.12.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Baka med surdeg
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Baka med surdeg