Baka med surdegIngredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept baka med surdeg.
Tillvägagångssätt för baka med surdeg:Rör ut jästen i vatten och filmjölk. Tillsätt socker och vetemjöl. Arbeta samman degen med en sked och täck över den med plastfolie. Låt degen jäsa i rumstemperatur ca 24 timmar. Häll över vattnet över vetekärnorna och låt stå ca 12-24 timmar. Deg: rör ner samman vetekärnor, grahamsmjöl, vetemjöl, matfett och jäst i surdegen. Tillsätt fingervarmt vatten och rör samman degen med en grytsked. Tillsätt mer mjöl om degen är för klistrig. Arbeta samman degen och låt den jäsa ca 1,5-2 timmar. Forma degen till 18 bullar eller två bröd. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Bullarna gräddas ca 20 minuter på 200 grader – bröden 45 minuter på 200 grader. Sänd in dina egna recept |
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev:
62.842 prenumeranter.
|