Bakad aubergine

Bakad aubergine

En grekisk specialitet.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 1816
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept bakad aubergine.

1 aubergine i ½ cm tjocka skivor
10 halverade körsbärstomater
1 handfull ruccola
1 dl grekisk yoghurt
¼ gurka (grovt riven och avrunnen)
1-2 vitlöksklyftor
Salt

Tillvägagångssätt för bakad aubergine:

Grädda auberginskivorna i cirka 20 minuter på 180 grader. Under tiden river du gurkan grovt, pressar ur vätskan och rör samman gurka, yoghurt och pressad vitlök till en tzatziki. Smaka av med salt och förvara svalt. Lägg aubergineskivorna på ett fat. Låt skivorna överlappa varandra. Fördela körsbärstomater, sallad och tzatzikin ovanpå.

Salladen kan serveras kall eller ljummen, gärna tillsammans med pesto och ett gott bröd.


Detta recept på bakad aubergine är tillagt av Mårten den 30.03.2009.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Grekisk mat  >  Bakad aubergine