Bärpuré

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1580
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept bärpuré.

Bär av valfri sort ex. hallon, jordgubbar eller blåbär.

Använd helst färska bär då dessa inte är sötade med socker. Man kan även använda osötade frysta bär om man vill, tina då först upp dem.

Tillvägagångssätt för bärpuré:

1.Skölj och rensa bären väl.

2.Lägg de rensade bären i en finmaskig sil och tryck dem genom silen med baksidan av en sked.

3.Purén samlas upp i en skål och det som är kvar i silen kastas.

Frys ner överbliven puré i portioner i en iskubslåda så du lätt kan tina upp en kub med puré vid behov.
Räkna med ½-1 tsk som portion de första gångerna. Detta varierar dock mycket från barn till barn.


Detta recept på bärpuré är tillagt av Cathrine den 17.08.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Bärpuré
Recept  >  Matrecept  >  Barnmat  >  Bärpuré