Bearnaisesås

Hemmagjord bearnaisesås.
Årstid: Hela Ã¥ret
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2108

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept bearnaisesÃ¥s .
125 gram smör
6 äggulor (pastöriserade)
1,5 dl buljong
1 msk dragon
1 msk vitvinsvinäger
Ev. lite grädde
Salt och vitpeppar
Tillvägagångssätt för bearnaisesÃ¥s :
Smält smöret i en gryta. Under tiden smöret smälter så vispas äggulor, buljong, vitvinsvinäger och dragon samman till en luftig massa.
Häll ner äggblandningen i det varma smöret och vispa tills såsen börjar få en tjockare konsistens. Såsen får inte koka!
Tillsätt ev. lite grädde om såsen plötsligt blir för varm eller om du vill ha en krämigare sås.
Smaka av med salt och peppar och ev. mer vitvinsvinäger och/eller dragon.
Servera såsen medan den fortfarande är varm.
Detta recept på bearnaisesÃ¥s är tillagt av Cathrine den 12.11.2010.
Sänd in dina egna recept