Biff

Här serveras biffen med lök och klyftpotatis.
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2168

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept biff.
4 skivor oxfilé
1 msk vetemjöl
4 msk smör eller olja
4 msk buljong
2 lökar
Salt och nymald peppar
Tillvägagångssätt för biff:
Biffarna gnides in med peppar på båda sidorna och sedan får de stå i kylskåpet och dra till sig i ca ½ timme.
Löken skäres i skivor och steks snabbt i en varm panna, utan att de får färg. När löken är klar tas den upp ur pannan och läggs på ett fat, täck över så de håller sig varma.
Biffarna läggs nu i den uppvärmda pannan och steks på båda sidorna tills de fått färg. Sänk nu värmen och låt biffarna steka i ytterliggare ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna och lägg på en tallrik, hålls varmt.
Rör ner vetemjölet i pannan och häll på buljongen. Låt koka upp.
Lägg upp biffarna på en tallrik och lägg löken på toppen. Servera med skyn och t.ex. klyftpotatis och en grönsallad.
Detta recept på biff är tillagt av Cathrine den 09.04.2010.
Sänd in dina egna recept