Bullar med russin

Bullar med russin

Bullar direkt från ugnen.

Årstid: Hela året
Personer: 0
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1555
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept bullar med russin.

½ dl vatten
50 g jäst
100 g smör
1½ dl mjölk
2 ägg + 1 ägg till pensling
2 msk socker
1 msk honung
1½ tsk salt
2 dl russin
600 g mjöl
100 g havregryn

Tillvägagångssätt för bullar med russin:

Smula ner jästen i en skål och häll fingervarmt vatten på, rör runt till jästen har löst upp sig.

Smält smöret och häll i mjölken. Tillsätt mjölkblandningen till jästen då den är medelvarm.

Tillsätt resten av ingredienserna och rör runt ordentligt mellan varje ny ingrediens som hälls i.

Ha i så mycket mjöl att degen inte klibbar fast i skålen mer. Ställ degen att jäsa under bakduk i 40 min.

Ta upp degen och dela den i två lika stora delar. Rulla ut varje del till en korv och dela vardera ”korv” i 6-7 bitar. Lägg upp bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i ytterligare 10-15 min.

Baka bullarna i ugnen på 225 grader i 10-15 min.



Detta recept på bullar med russin är tillagt av Cathrine den 11.10.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Bullar med russin