Ceviche

Ceviche

En spännande fiskrätt.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 3063
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept ceviche.

Ca. 300 gram torsk eller annan vit fisk.
2 lime
1 citron
1 liten rödlök eller ½ stor
16 cherrytomater
1/2 knippe färsk koriander
1/2 färsk chili
Lite salt

Tillvägagångssätt för ceviche:

Skär fisken i tunna skivor och lägg skivorna i en skål. Pressa ut saften ur limefrukterna och citronen över fisken. Låt stå i kylskåpet i ca 1 timme. Syran från citrusfrukterna ”kallkokar” fisken.

Under tiden finhackas rödlöken, koriandern och chilin (kom ihåg att ta ur kärnorna ur chilin). Skölj tomaterna och skär i bitar.

Då fisken stått i en timmes tid hälls citrussaften bort och fisken strös med lite salt för att stoppa ”kallkokningen”.

Blanda fiskbitarna med övriga ingredienser och servera genast.



Detta recept på ceviche är tillagt av Cathrine den 16.02.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Torsk  >  Ceviche