Chèvre chaud

Chèvre chaud

Ett otroligt läckert sätt att tillaga sallad på.

Årstid: Hela året
Personer: 2
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1590
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept chèvre chaud.

1 rulle chevreost (ca.150 g).
4 store skivor bröd eller 8 små (behöver inte vara färskt bröd).
Flytande honung

Grönsallad (t.ex. isbergssallad och ruccola)
1-2 schalottenlök
2 päron
1 dl valnötter
10-12 mogna cherrytomater

Dressing:
3 msk olivolja
1 msk vinäger
1-2 tsk dijon senap
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för chèvre chaud:

Skär osten i tjocka skivor och fördela dessa på brödskivorna. Sätt på ugnen på 175 grader och lägg in brödskivorna med osten på ett galler i mitten av ugnen tills det att osten smält och börjar få lite färg.

Tvätta salladen och riv den ev. i mindre bitar. Halvera tomaterna och klyfta päronen. Rosta valnötterna i en torr stekpanna i några minuter. Halvera schalottenlökarna och skiva dem sedan.

Blanda alla ingredienserna till salladen i en stor skål. Blanda alla ingredienserna till dressingen i en annan skål och häll den sedan över salladen.

Ringla honung över brödskivorna och servera sedan dessa till salladen.



Detta recept på chèvre chaud är tillagt av Cathrine den 21.02.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fransk mat  >  Chèvre chaud