Chokladkaka utan gluten och mjölk

Chokladkaka utan gluten och mjölk

Sagolik chokladkaka för allergiker och chokladälskare.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 4241
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept chokladkaka utan gluten och mjölk.

450 g mörk choklad, gärna 80% choklad
225 g mjölkfritt margarin
6 ägg
1 dl strösocker

Tillvägagångssätt för chokladkaka utan gluten och mjölk:

1.Ugnen sätts på 175 grader.

2.Klä botten på en form med bakplåtspapper, helst en form med löstagbar kant.

3.Smält chokladen och smöret tillsammans i en skål över ett vattenbad. Rör runt tills allt har smält och ta så av skålen från vattenbadet och ställ den åt sidan.

4.Vispa ägg och socker pösigt.

5.Rör försiktigt ner äggblandningen i den avsvalnade chokladblandningen.

6.Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 15-20 minuter.

Servera ev. kakan med lite crème fraiche eller vaniljglass och färska bär.


Detta recept på chokladkaka utan gluten och mjölk är tillagt av Cathrine den 23.08.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Kakor  >  Chokladkakor  >  Chokladkaka utan gluten och mjölk