Chokladkaka

En underbar chokladkaka med glasyr
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 5764

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept chokladkaka.
75 g margarin
3,5 dl socker
2 ägg (medelstora)
6 dl mjöl
2,5 dl mjölk (gärna kärnmjölk)
3,5 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
(eventuellt 200g hackad mörk choklad)
Tillvägagångssätt för chokladkaka:
Rör samman margarin och socker. Rör därefter i ett ägg åt gången och
vispa noga. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda smeten noga.
Bakas mitt i ugnen i 200 grader i cirka 20-25 minuter.
När kakan svalnat så kan den eventuellt dekoreras med glasyr
(eventuellt chokladglasyr eller vit glasyr och eventuellt med riven
choklad ovanpå).
Servera gärna tillsammans med vaniljglass.
Detta recept på chokladkaka är tillagt av Mårten den 09.10.2007.
Sänd in dina egna recept