Chokladkaka

Chokladkaka

En underbar chokladkaka med glasyr

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 4915
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept chokladkaka.

75 g margarin
3,5 dl socker
2 ägg (medelstora)
6 dl mjöl
2,5 dl mjölk (gärna kärnmjölk)
3,5 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
(eventuellt 200g hackad mörk choklad)

Tillvägagångssätt för chokladkaka:

Rör samman margarin och socker. Rör därefter i ett ägg åt gången och
vispa noga. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda smeten noga.
Bakas mitt i ugnen i 200 grader i cirka 20-25 minuter.

När kakan svalnat så kan den eventuellt dekoreras med glasyr
(eventuellt chokladglasyr eller vit glasyr och eventuellt med riven
choklad ovanpå).

Servera gärna tillsammans med vaniljglass.

Detta recept på chokladkaka är tillagt av Mårten den 09.10.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Kakor  >  Chokladkaka