Chokladpaj

Chokladpaj

Utsökt chokladpaj.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3836
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept chokladpaj.

Pajdeg:
3 dl hasselnötter
100g choklad
30g smör
¾ dl farinsocker

Fyllning:
200g smör
3 dl florsocker
3 ägg
Saften från 1 apelsin
200g choklad
½ dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Vispad grädde och riven choklad till dekoration

Tillvägagångssätt för chokladpaj:

Pajdeg: nötter och choklad hackas grovt. Blanda samtliga ingredienser till pajdegen i en skål. Tryck ut smeten i en pajform och ställ den svalt.

Fyllning: Vispa samman smör och flocksocker. Rör ner ett ägg åt gången. Tillsätt apelsinsaften. Värm choklad och grädde i en gryta tills chokladen smält. Rör därefter ner chokladen i äggmassan. Häll i fyllningen i pajskalet och ställ tillbaka pajen i kylskåpet. Pajen kan sedan serveras efter några timmar. Dekorera med vispad grädde och riven choklad.

Detta recept på chokladpaj är tillagt av Mårten den 27.10.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Paj  >  Chokladpaj