Citronfromage

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1804
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept citronfromage.

500 g kesella eller fromage frais
3 äggvitor
100 g socker
5 gelatinblad
Saften från en citron

Tillvägagångssätt för citronfromage:

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min.

2. Vispa kesella/fromage frais och socker väl.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum (det ska gå att vända skålen upp och ner utan att äggvitan faller ut).

4. Värm försiktigt upp citronsaften, den får inte bli för varm. Lägg ner gelatinbladen och rör runt till de är helt upplösta.

5. Citronsaften med gelatinblad hälls ner i kesellan/fromage fraisen i en tunnstråle, medan det vispas.

6. Vänd försiktigt ner äggvitorna i fromagen och fördela den färdiga fromagen i flera skålar eller i en stor. Ställ citronfromagen till att stelna i kylskåpet, detta tar normalt ett par timmar.



Detta recept på citronfromage är tillagt av Cathrine den 10.02.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Citronfromage
Recept  >  Matrecept  >  Desserter  >  Citronfromage