Cross buns

Nybakade cross buns.
Årstid: Påsk
Personer: 12
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1335

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept cross buns.
600 g vetemjöl
1½ tsk salt
50 g socker
50 g jäst
300 ml mjölk
50 smör
150 g russin
100 g apelsinskal
2 tsk mixed spice (Om man inte kan finna detta används en blandning av kanel, kryddpeppar och muskot, lika mycket av varje)
2 ägg
Mjölmassa:
110 g mjöl
4-5 msk vatten
1 msk sirap eller honung till glasyr.
Tillvägagångssätt för cross buns:
Häll ljummen mjölk i en skål och lägg i jästen, rör runt till jästen är helt upplöst. Rör i smör, lätt vispade ägg, socker, salt och mixed spice.
Arbeta in mjölet lite åt gången tills degen är mjuk och lätt att arbeta med. Lägg degen på en lätt mjölad yta och arbeta in russinen och apelsinskalet.
Älta degen i 5-10 min eller tills den är mjuk och elastisk. Lägg degen i en skål som är smord med smör eller olja och vänd runt degen i skålen så att den täcks med smör på alla sidor.
Täck degen med en ren kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Ta upp degen och dela den i 12 lika stora delar, forma varje del till en lite plattare bulle. Placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper, var noga med att det är lite avstånd mellan bullarna så de kan jäsa. Skär ett kors på toppen av varje bulle med en skarp kniv och täck dem sedan med en handduk. Låt jäsa i 30 min.
Tillred mjölmassan genom att blanda mjöl och vatten. Lägg massan i en sprits (ev. plastpåse där man klipper av ena hörnet) och spritsa som ett kors på toppen av varje bulle.
Baka bullarna i ugnen på 200 grader i 10 min.
Pensla bullarna med uppvärmd sirap eller honung före servering.
Detta recept på cross buns är tillagt av Cathrine den 02.05.2011.
Sänd in dina egna recept