Donuts

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2120
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept donuts.

4 ägg
250 g socker
1 ½ dl grädde
75 g smält margarin
1 tsk kardemumma
1 tsk hjorthornssalt
Ca 500 g mjöl
1 ½ kg vegetabiliskt fett


Tillvägagångssätt för donuts:

Rör ihop ägg och socker. Tillsätt grädde, smält smör, kardemumma och hjorthornssalt. Älta degen snabbt. Lägg plastfolie över bunken med degen och ställ in den i kylskåpet i en timme.

Kavla ut degen så den är ca 1 cm tjock och tryck därefter ut cirklar med en rund form, ett glas eller liknande. Gör ett hål i mitten på varje cirkel. Det kan vara bra att ha lite mjöl till hands då man hanterar degen så den inte klibbar fast i bordet eller i händerna.

Värm upp det vegetabiliska fettet i en gryta tills det når en temperatur på ca 180 grader. Koka ringarna i oljan i ca 5 min eller tills de fått en fin ljusbrun färg och är helt genomstekta.

Lägg upp donutsen på hushållspapper och låt de rinna av. Om man vill kan man dekorera donutsen med glasyr och strössel, låt donutsen svalna innan du dekorerar dem.



Detta recept på donuts är tillagt av Cathrine den 21.02.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Donuts
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Donuts