Falafel

Falafel

falafel här serverat med yoghurtsås.

Årstid: Hela året
Personer: 6
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1619
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept falafel.

5 dl torkade kikärtor
3-4 vitlöksklyftor
4 schalottenlök
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
¾ dl vatten
1½ dl hackad persilja
1 msk torkad mynta
½ msk koriander
1 krm cayennepeppar
1 tsk spiskummin

Olja till stekning

Tillvägagångssätt för falafel:

Skölj kikärtorna i vatten och lägg dem sedan i en bunke. Fyll på med rikligt med vatten, kikärtorna ska vara helt täckta med vatten. Låt stå över natten.

Slå av vattnet från kikärtorna, skölj dem och lägg tillbaka dem i bunken igen.

Skala lök och vitlök och skär ner i lite mindre bitar. Lägg ner lök, vitlök, vetemjöl, bakpulver, salt och vatten i bunken med kikärtor. Mixa med en stavmixer eller matberedare tills du har en fastare smet. Ibland kan det vara lättare att mixa lite åt gången.

Blanda ner kryddorna och forma smeten till små bollar eller biffar. Stek falaflarna i rikligt med olja på medel temperatur, blir stekpannan för kall är det lätt att de
ramlar isär.

Om man vill kan man alternativt snabbt steka falaflarna så de får lite stekyta och sedan lägga dem i en form och in i ugnen på 200 grader i några minuter.


Detta recept på falafel är tillagt av Cathrine den 30.03.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Vegetarisk mat  >  Falafel