Fiskgryta

Fiskgryta

Krämig och god fiskgryta.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2045
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept fiskgryta.

500 gram torsk.
5 dl kraftig fiskbuljong
2½ dl matlagningsgrädde
2 tärnade paprikor (ev. en röd och en gul)
2 rödlök
2 purjolök
Ca. 10 gröna sparris, skurna i mindre bitar
2 palsternackor, skalade och tärnade
Lite olja
1 kruka färsk dill
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för fiskgryta:

Tvätta och rensa purjolöken. Skär bort den nedersta och översta delen på varje purjo och skiva sedan resterande del i ca 1 cm tjocka skivor. Dela rödlökarna i två delar och skiva. Stek purjolöken och rödlöken i lite olja i en stor gryta.

Häll i buljongen och koka upp. Tillsätt fisken, den ska vara rensad och skuren i mindre bitar. Låt koka tills fisken blir vit i köttet. Häll i resterande grönsaker och matlagningsgrädden. Låt koka i ytterligare 10 min och smaka så av med salt och peppar. Strö hackad dill på toppen.

Servera grytan med förslagsvis ris eller potatis.



Detta recept på fiskgryta är tillagt av Cathrine den 23.03.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Torsk  >  Fiskgryta