Fisklasagne med spenat
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 1884
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept fisklasagne med spenat.
250 gram lasagneplattor
2 hackade lökar
2 pressade vitlöksklyftor
5 morötter
1 tsk salt
1 tsk nymald peppar
300 gram frusen spenat
6 tomater
700 gram hälleflundra
2 små burkar keso
4 msk riven parmesan
2 msk olivolja
Tillvägagångssätt för fisklasagne med spenat:
1. Värm upp ugnen till 200 grader. Smöra ett ugnsfast fat med lite olja och lägg lasagneplattor i botten.
2. Stek lök och vitlök i olja i en uppvärmd stekpanna tills de är mjuka. Riv morötterna grovt och lägg ber även dessa i stekpannan tills de blivit mjuka. Krydda med salt och peppar.
3. Tina upp spenaten och pressa ur vattnet. Skär tomaterna i skivor och fisken i mindre bitar. Blanda samman alla grönsakerna i en skål.
4. Lägg följande i lager i formen: grönsaker, fisk, keso, och lasagneplattor. Avsluta med ett lager keso och strö tillsist parmesan på toppen.
5. Lägg ett lock över formen eller ett lager aluminiumfolie och ställ in fatet i ugnen i 30-40 min.
Detta recept på fisklasagne med spenat är tillagt av Cathrine den 04.08.2010.
Sänd in dina egna recept