Fisksoppa med saffran

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1605
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept fisksoppa med saffran.

½ flaska vitt vin
½ kg musslor
50g soltorkade tomater
1-2 förpackningar saffran
7,5 dl fiskfond (gör din egen eller använd färdig fond)
5 dl matlagningsgrädde
500g fiskfilé (torsk, lax eller annan fisk)
1 purjolök
2 morötter

Tillvägagångssätt för fisksoppa med saffran:

Koka upp det vita vinet i en gryta. Rensa musslorna och ångkoka dem i vinet tills de öppnar sig (musslor som inte öppnar sig måste slängas). Pilla ur musslorna ur skalen och lägg dem åt sidan. Häll soltorkade tomter, saffran, fiskfond och grädde i en gryta låt soppan koka tills den fått god smak. Strimla morötter och purjolök och tillsätt dem. Tillsätt även fisken och låt soppan småputtra i ytterligare 5 minuter, eller tills fisken är färdig. Häll avslutningsvis i musslorna. Servera soppan rykande varm!

Detta recept på fisksoppa med saffran är tillagt av Mårten den 16.12.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Fisksoppa med saffran
Recept  >  Matrecept  >  Soppor  >  Fisksoppa med saffran