Flamberad torsk
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2737

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept flamberad torsk.
900 Gram Torskfileér, 2 stora eller 4 små.
1 knippe persila
1 msk färsk timjan
2 msk färsk basilika
2 msk finhackad fänkål
1/2 msk oregano
3 msk olivolja
1/2 Stk Citron
1 glas cognac
Havssalt
Tillvägagångssätt för flamberad torsk:
Marinera fisken i olja och citronsaft i en halvtimme. Stek härefter fisken snabbt i en mycket varm stekpanna.
Finhacka alla örtkryddor. Lägg ett tjockt lager havssalt i botten på en ugnsfast form. Lägg 2/3 av örtkryddorna ovanpå saltbädden. Lägg fisken i formen och strö resten av örterna ovanpå.
Sätt in fatet i ugnen på 250-300 grader i 5 min. Ställ formen på bordet, häll cognacen över och tänd på.
Detta recept på flamberad torsk är tillagt av Cathrine den 16.02.2011.
Sänd in dina egna recept