Flamberad torsk

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1258
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept flamberad torsk.

900 Gram Torskfileér, 2 stora eller 4 små.
1 knippe persila
1 msk färsk timjan
2 msk färsk basilika
2 msk finhackad fänkål
1/2 msk oregano
3 msk olivolja
1/2 Stk Citron
1 glas cognac
Havssalt

Tillvägagångssätt för flamberad torsk:

Marinera fisken i olja och citronsaft i en halvtimme. Stek härefter fisken snabbt i en mycket varm stekpanna.

Finhacka alla örtkryddor. Lägg ett tjockt lager havssalt i botten på en ugnsfast form. Lägg 2/3 av örtkryddorna ovanpå saltbädden. Lägg fisken i formen och strö resten av örterna ovanpå.

Sätt in fatet i ugnen på 250-300 grader i 5 min. Ställ formen på bordet, häll cognacen över och tänd på.



Detta recept på flamberad torsk är tillagt av Cathrine den 16.02.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Flamberad torsk
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Torsk  >  Flamberad torsk