Fransk fisksoppa

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2091
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept fransk fisksoppa.

½ kg torsk (inkl skinn och ben)
2 rödtungor
200g räkor
1 L vatten
2,5 dl vitt vin
1 lök
1 morot
Salt, peppar och dragon
5 vita pepparkorn
3 potatisar
2 purjolökar
1 fänkål
4 tomater
¼ tsk saffran
1 pressad vitlöksklyfta

Tillvägagångssätt för fransk fisksoppa:

Rensa fisken och skär fiskfiléerna i tärningar. Stek fiskrenset i en gryta. Tillsätt vatten, vin, lök och dragon. Låt koka i 20 minuter och sila därefter fonden noga. Skala och tärna potatisen. Tärna fänkålen. Skär purjolöken i ringar. Stek grönsakerna i smör och tillsätt sedan fiskfonden. Skåla tomaterna, flå dem och pressa sedan de flådda tomaterna genom en sil. Tillsätt tomat, saffran och vitlök. Låt puttra i några minuter. Tillsätt fisktärningar och låt puttra tills fisken är genomkokt. Vänd i räkorna och smaka av med salt och peppar.

Tips: för en enklare variant går det utmärkt att använda djupfryst fisk och färdig fiskbuljong.

Detta recept på fransk fisksoppa är tillagt av Mårten den 16.12.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Fransk fisksoppa
Recept  >  Matrecept  >  Soppor  >  Fransk fisksoppa