Fyllda bullar

Fyllda bullar

Bullar fyllda med marsipan.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2973
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept fyllda bullar.

Deg:
200 gram smör
300 gram mjöl
3 msk socker
2 ägg
50 gram jäst
1 msk vatten

Fyllning:
125 gram socker
125 gram smör
125 gram marsipan

Dekoration:
Kaffe, ägg eller mjölk
Pärlsocker, hackade nötter eller mandelspån

Tillvägagångssätt för fyllda bullar:

Smula ner jästen i en skål. Häll i socker och vatten och rör runt tills jästen är flytande.

Smula ner smöret i mjölet och tillsätt sedan jästen och äggen, älta degen. Degen ska lätt kunna kavlas ut, så om den är för fett tillsätts lite extra mjöl.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Dela degen i två lika stora bitar och kavla ut vardera del till en rektangel. Skär ut fyrkanter (8-10 cm) och lägg lite fyllning på varje fyrkant. Samla ihop degen runt fyllningen.

Lägg bullarna på en plåt med skarven nedåt och låt de jäsa i 45 min.

Pensla bullarna med kaffe, mjölk eller ägg och strö pärlsocker, nötter eller mandelspån på toppen.
Grädda bullarna i 10-15 min, 200 grader.


Detta recept på fyllda bullar är tillagt av Cathrine den 02.05.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Fyllda bullar