Grekisk köttfärslimpa

Grekisk köttfärslimpa

Köttfärslimpa med inspiration från Grekland.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 4574
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept grekisk köttfärslimpa.

1 dl okokt ris
1½ dl vatten
250 g fläskfärs
250 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
Salt och peppar

Fyllning:
2 msk färskhackad persilja
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 lök (hackad)
100 g fetaost
20 g smör

gurksallad med yoghurt:
4 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 gurka skuren i tärningar
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för grekisk köttfärslimpa:

Lägg riset i lättsaltat kokande vatten och låt koka upp igen. Lägg på ett lock och koka på svag värme i ca 12 min. Ta av grytan från plattan och låt stå och svalna.

Rör ihop köttfärsen, ägg, mjölk och kryddor. Tillsätt det lätt avkylda riset.

Fyllningen: blanda persilja, vitlök och lök. Smula ner osten i lökblandningen.

Smörj en ugnsfast form och fyll med färs och fyllning i lager, börja och avsluta med ett lager köttfärs.

Klicka ut smöret på toppen av köttfärslimpan och ställ in formen i ugnen på 200 grader i ca 60 min. m

Gurksallad: Rör ner gurkan och vitlöken i yoghurten och salta och peppra. Låt stå kallt fram till servering.


Detta recept på grekisk köttfärslimpa är tillagt av Cathrine den 25.08.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Köttfärs  >  Grekisk köttfärslimpa