Grekiska köttbullar
Årstid: Hela året
Personer: 6
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2332

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept grekiska köttbullar.
400g lammfärs
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk finhackad rosmarin
75g fetaost
1 msk olivolja
Potatischips:
4 stora bakpotatisar
2 tsk torkad rosmarin
Grovt salt
Tomatsallad:
500g tomater
1 finhackad lök
Färsk basilika
Dressinig:
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
½ tsk Dijonsenap
Salt och peppar
Tillvägagångssätt för grekiska köttbullar:
Rör samman lammfärsen med övriga ingredienser och låt stå ca 30 minuter. Forma färsen till köttbullar och stek dem gyllenbruna i olivolja på stekpanna.
Skrubba potatisen och skär den i stavar. Fördela dem i en ugnsfast form. Strö över salt och rosmarin och baka i ugnen ca 30 minuter vid 255 grader.
Tomatsallad:
Skiva tomaterna och strö över hackad lök. Dekorera med basilika.
Dressing:
Rör samman ingredienserna och häll dressingen över salladen.
Servera köttbullarna med tomatsallad, potatischips och ett gott bröd.
Detta recept på grekiska köttbullar är tillagt av Mårten den 09.10.2007.
Sänd in dina egna recept