Grillade tonfiskfiléer med pastasallad
Årstid: Sommar
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1327
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept grillade tonfiskfiléer med pastasallad.
4 tonfiskfiléer
Marinad:
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
Färsk timjan
Pastasallad:
300 g pasta
100 g ruccola eller annan sallad
200 g cherrytomater
1 rödlök
1 bunt vårlök
Dressing:
1/4 dl olivolja (ev.mindre)
Saft från 1/2 citron
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar
Tillvägagångssätt för grillade tonfiskfiléer med pastasallad:
1. Rör samman ingredienserna till marinaden och fördela denna över tonfiskfiléerna. Låt tonfisken ligga i marinad i minst ½ timme.
2. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen och låt den svalna, gärna i kylskåpet.
3. Skölj salladen och låt den rinna av. Halvera cherrytomaterna och skär löken i små bitar. Strimla vårlöken.
4. Blanda nu alla ingredienserna till pastasalladen i en skål.
5. Rör samman ingredienserna till dressingen och häll denna över pastasalladen.
6. Grilla tonfiskfiléerna i 2-3min på vardera sida och servera dem genast med pastasalladen.
Detta recept på grillade tonfiskfiléer med pastasallad är tillagt av Cathrine den 04.08.2010.
Sänd in dina egna recept