Gulasch

Gulasch

Denna soppa är riktigt god vid kalla vinterkvällar.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2182
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept gulasch.

1 kilo oxkött
20g svin- eller baconfett
3 dl. Finhackad lök
1 msk paprikapulver
1 msk koncentrerad tomatpuré
1 grön paprika
Salt
ev. 1 tsk kummin
Cirka 1½ liter buljong (vatten+tärningar)
½ - ¾ kg potatis skuren i tärningar


Tillvägagångssätt för gulasch:

Skär köttet i bitar och bryn det på alla sidor i fettet. Ta upp köttet ur grytan och lägg istället i löken, låt steka tills den är gyllene.

Tillsätt paprikapulvret och låt detta steka med en stund innan köttet, tomatpurén, paprikan, saltet, kumminen och buljongen hälls i.

Ta bort ev. Skum som bildas spå ytan. Låt soppan småkoka under lock tills köttet är helt mört, 1-2 timmar. Tillsätt potatisbitarna ca ½ innan köttet är klart.

Smaka av med mer salt och tomatpuré om det behövs.


Detta recept på gulasch är tillagt av Cathrine den 25.08.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Soppor  >  Gulasch