Hare

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1404
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept hare.

1 dl vatten
4 harfiléer
Salt och peppar
2,5 dl grädde
1 tsk cognac
1 msk vetemjöl
0,5 tsk stött rosmarin
2 msk margarin eller smör
0,5 oxbuljongtärning
0,5-1 msk gorgonzola
0,5 dl vitvin
5-6 krossade enbär

Tillvägagångssätt för hare:

Salta och peppra köttet. Smält matfettet i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor. Lägg i rosmarinen och enbären i stekpannan och låt köttet steka i ytterligare 5 min, på svag värme. Ta upp köttet ur pannan och håll det varmt.

Häll ner vinet i stekpannan och låt koka upp. Tillsätt grädden, vattnet och buljongen och låt koka i några min. Blanda mjöl och matfett och rör ner det i såsen. Ha tillsist i cognacen och gorgonzolan, smaka av såsen med salt och peppar.

Skär köttet i skivor och häll såsen över.


Detta recept på hare är tillagt av Cathrine den 25.04.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Hare
Recept  >  Matrecept  >  Kött  >  Hare