Hare
Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1404
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept hare.
1 dl vatten
4 harfiléer
Salt och peppar
2,5 dl grädde
1 tsk cognac
1 msk vetemjöl
0,5 tsk stött rosmarin
2 msk margarin eller smör
0,5 oxbuljongtärning
0,5-1 msk gorgonzola
0,5 dl vitvin
5-6 krossade enbär
Tillvägagångssätt för hare:
Salta och peppra köttet. Smält matfettet i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor. Lägg i rosmarinen och enbären i stekpannan och låt köttet steka i ytterligare 5 min, på svag värme. Ta upp köttet ur pannan och håll det varmt.
Häll ner vinet i stekpannan och låt koka upp. Tillsätt grädden, vattnet och buljongen och låt koka i några min. Blanda mjöl och matfett och rör ner det i såsen. Ha tillsist i cognacen och gorgonzolan, smaka av såsen med salt och peppar.
Skär köttet i skivor och häll såsen över.
Detta recept på hare är tillagt av Cathrine den 25.04.2012.
Sänd in dina egna recept