Hjort med sherrysås

Hjort med sherrysås

Hjorten är här serverad med rösti och sallad.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2564
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept hjort med sherrysås.

4 St. Hjortbiffar
30 g smör
1/2 tsk Salt
Peppar
2 1/2 dl oxbuljong
1/2 dl torr sherry
1 1/2 dl grädde
1 1/2 tsk majsstärkelse
2 tsk rosmarin
1/2 tsk Salt
Tillbehör:
Potatis
300 g Lingon
15 g smör
1 dl socker (ev.1,5 dl)

Tillvägagångssätt för hjort med sherrysås:

Stek biffarna i smör, salta och peppra. Stek ca 2-3 min på varje sida. Ta upp biffarna ur stekpannan. Häll buljong och sherry i stekpannan, låt koka upp. Rör samman grädden med majsstärkelsen och häll sedan ner i pannan. Låt koka en liten stund. Smaka av såsen med rosmarin.

Stek Lingonen i smöret och i en panna eller gryta tills de börjar bli mjuka (10-15 min). Tillsätt sockret och värm upp tills sockret är karamelliserat. Lägg upp biffarna på tallrikar och servera med tillbehöret.



Detta recept på hjort med sherrysås är tillagt av Cathrine den 03.03.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Diverse  >  Hjort med sherrysås