Hjortfilé med blåbärssås

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1907
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept hjortfilé med blåbärssås.

1 kilo hjortfilé
Smör till stekning
Salt och peppar

Sås:
½ liter buljong
¼ liter grädde
1 dl blåbärssylt
1 dl mörkt portvin
1 tsk färsk timjan
Blåbär (kan uteslutas)
Margarin och mjöl

Tillvägagångssätt för hjortfilé med blåbärssås:

Bryn hjortfiléerna i smöret i en mycket varm stekpanna så köttet får färg på alla sidor. Köttet ska bara brynas på alla sidor, det ska inte genomstekas detta för att köttsaften ska ”stängas inne”.

Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in denna i ugnen på 120 grader i 10 min eller tills köttet har en kärntemperatur på 57-59 grader.

Blanda buljong, timjan och blåbärssylt i en gryta. Koka blandningen till det återstår ca 10%. Smält margarinet och blanda det med mjölet. Red såsen med mjöl/smörblandningen till den får önskad konsistens. Tillsätt grädden.

Alldeles innan servering tillsättes de hela blåbären i såsen.



Detta recept på hjortfilé med blåbärssås är tillagt av Cathrine den 10.04.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Hjortfilé med blåbärssås
Recept  >  Matrecept  >  Kött  >  Hjortfilé med blåbärssås