Indisk blomkål

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1572
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept indisk blomkål.

1 stor lök
1 burk krossade tomater
1 tsk chilipasta
1 ¼ dl yoghurt naturell
2 tsk gurkmeja
2 tsk koriander
2 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
3½ dl grönsaksbuljong
25 g smör
300 g blomkål
500 g sötpotatis

Tillvägagångssätt för indisk blomkål:

Skala och hacka löken. Stek löken i en gryta och pressa ner vitlöken, stek i ca 6 min eller tills löken är helt mjuk.

Tillsätt chilipasta, spiskummin, koriander och gurkmeja och låt steka med löken i ca 1 min.

Skala sötpotatisen och skär i ca 3 cm stora tärningar. Rensa blomkålen och dela upp den i mindre buketter. Lägg ner blomkålen och sötpotatisen i grytan.

Tillsätt tomaterna och buljongen. Skruva ner för värmen och låt maten stå och sjuda tills grönsakerna mjuknat, det tar ca 25-30 min.

Rätten serveras med ris och naturell yoghurt.


Detta recept på indisk blomkål är tillagt av Cathrine den 25.03.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Indisk blomkål
Recept  >  Matrecept  >  Asiatisk mat  >  Indisk mat  >  Indisk blomkål