Indisk risrätt

Indisk risrätt

Orientalisk mat på ett lätt sätt.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3442
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept indisk risrätt.

1 kg fläskfilé eller kycklingfilé i tärningar
4-6 gula äpplen
2 skivade lökar
2-3 msk curry
salt
1 dosa krossad ananas i egen juice
3 gula paprikor
1 påse parboiled ris (gör ris till 4 personer)


Tillvägagångssätt för indisk risrätt:

Skala och skär äpplena till båtar, ta bort kärnhuset. Häll 1 msk olja i en wok eller gryta och tillsätt curryn.

Tillsätt köttet och stek i 10-15 min. Smaka av med salt. När köttet är genomstekt tillsättes den skivade löken och äpplena. Var försiktig när du rör runt i grytan/woken så att inte äpplena mosas. Häll i ananasen med spadet och låt gryträtten sjuda i 15-20 min. Rör endast lite och då för att undgå att det bränner fast i botten. Tillsätt riset i grytan och tillred som det står på påsen. Medan gryträtten kokar skäres paprikan i strimlor och läggs sedan ner i grytan. Låt det sjuda i ytterliggare 5-10 min.



Detta recept på indisk risrätt är tillagt av Cathrine den 26.01.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Asiatisk mat  >  Indisk mat  >  Indisk risrätt