Indiskt naanbröd

Indiskt naanbröd

Pressa vitlök på bröden innan du gräddar dem så får du vitlöksnaan.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1597
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept indiskt naanbröd.

3 koppar (ca 7 dl) mjöl
1 tsk socker
1 tsk torrjäst
1 krm salt
500 ml naturell yoghurt
1 (ca 2,5 dl) vatten

Tillvägagångssätt för indiskt naanbröd:

Blanda vatten socker, jäst och salt och låt stå i 5-10 min. Häll i yoghurten och blanda. Tillsätt mjölet och älta degen ordentligt. Degen ska vara klistrig. Gör 15 små kulor av degen och låt dessa jäsa i 30-40 min. Rulla ut kulorna med en kavel till 15 naanbröd. Stek bröden i en stekpanna, 1 min på vardera sida. Bröden kan även gräddas i ugnen i ca 10 min till de blir lagom gräddade.

Detta recept på indiskt naanbröd är tillagt av Cathrine den 11.08.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Asiatisk mat  >  Indisk mat  >  Indiskt naanbröd