Ingefärssorbet

Ingefärssorbet

Frisk och läskande sorbet.

Årstid: Sommar
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 4454
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept ingefärssorbet.

3 dl socker
3 dl vatten
120 gram ingefära
2 ekologiska lime
Ev. myntablad

Tillvägagångssätt för ingefärssorbet:

Koka ihop vatten och socker i en kastrull. Skala ingefäran och skär i tunna skivor. När sockret löst upp sig helt i vattnet tas kastrullen från värmen och ingefärsskivorna tillsättes. Riv ner skalet från limefrukterna i kastrullen och blanda. Ställ in sockerlagen i kylskåpet i ca 20 min.

Tillsätt saften från limefrukterna och sila sedan ner blandningen i en skål. Kör sorbeten i en glassmaskin till önskad konsistens. Om du inte har en glassmaskin så ställer du bara in skålen med sorbeten i frysen. Kom ihåg att röra med jämna mellanrum så undgår du att det bildas iskristaller.

Dekorera ev. sorbeten med myntablad vid servering.


Detta recept på ingefärssorbet är tillagt av Cathrine den 29.03.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Desserter  >  Glass  >  Ingefärssorbet