Italiensk cheesecake

Italiensk cheesecake

Här är ostkakan dekorerad med honung och bär.

Årstid: Hela året
Personer: 10
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 6199
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept italiensk cheesecake.

500 gram Ricottaost.
170 gram smelt smör
300 gram havregryn
150 gram rörsocker
200 gram Philadelphia
½ dl. standard mjölk
4 st. gelatinblad
6 msk flytande honung
3 msk. citronsaft + skalet från en citron.
Färska eller frusna bär

Tillvägagångssätt för italiensk cheesecake:

Smörj en kakform (diameter ca 22cm).

Finhacka havregrynen ev. med hjälp av en stavmixer. Smält smöret i en gryta och tillsätt rörsocker och havregryn. Värm blandningen i få minuter på hög värme, rör runt så det inte bränner fast.

Fördela havregrynsmassan i botten på kakformen, tryck ut massan med en sked. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca. 5 min. Värm upp mjölken och lägg i de uppblöta och avrunna gelatinbladen. Rör runt tills gelatinbladen smält helt.

Vispa ricotta, honung, Philadelphia, citronskal och citronsaft ordentligt och tillsätt tillsist mjölken. Häll ner blandningen i kakformen och ställ in formen i kylskåpet i minst 4 timmar gärna längre.

Dekorera kakan med honung och bär innan servering.



Detta recept på italiensk cheesecake är tillagt av Cathrine den 03.03.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Desserter  >  Italiensk cheesecake