Italiensk klyftpotatis

Italiensk klyftpotatis

Serveras till diverse kötträtter

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1937
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept italiensk klyftpotatis.

1 kg potatis
Olivolja
Saften från ½ citron
En bunt persilja
En kruka basilika
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för italiensk klyftpotatis:

Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Blanda övriga ingredienser i en stor fryspåse och häll sedan ner potatisklyftorna i påsen. Se till att blandningen fördelas jämt över potatisklyftorna. Låt vila en timmes tid och rör om lite då och då. Häll sedan påses innehåll i en braspanna och ställ den i ugnen, cirka 45 minuter på 200 grader. Vänd runt ett par gånger under tiden. Klart!

Detta recept på italiensk klyftpotatis är tillagt av Mårten den 30.03.2009.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Italiensk mat  >  Italiensk klyftpotatis