Italiensk lasagne

Italiensk lasagne

En god lasagne rik på smak.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1154
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept italiensk lasagne.

Lite olja
2 morötter
2 lökar
500 gram nötfärs
5 dl.pastasås
100 gram parmesan
Salt och peppar

Lasagne plattor

Bechamel sås:
50 gram vetemjöl
5 dl mjölk
40 gram smör
½ tsk. muskotnöt
Salt och peppar

parmesan ost

Tillvägagångssätt för italiensk lasagne:

Skala och hacka morötterna och löken. Värm upp oljan i en stekpanna och tillsätt löken och morötterna. Låt steka några minuter innan nötfärsen tillsättes. Då färsen är helt genomstekt hälls pastasåsen ner i grytan. Salta och peppra. Låt puttra i 15 min.

Bechamelsåsen tillagas under tiden som köttfärssåsen kokar. Smält smöret i en gryta och rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölken lite åt gången tills såsen uppnår passande konsistens. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Smörj en lasagneform med smör eller matolja. Lägg lasagneplattor i botten. Täck plattorna med köttfärssås, bechamelsås och riven parmesan ost. Fortsätt att lägga ingredienserna till lasagnen i ovanstående ordning tills de tar slut.

Ställ in lasagnen i ugnen på 200 grader i ca 30 min.


Detta recept på italiensk lasagne är tillagt av Cathrine den 18.08.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Italiensk mat  >  Italiensk lasagne