Italienskt bröd

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3017
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept italienskt bröd.

40g jäst
2 tsk salt
5 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk socker
9 dl pastamjöl
10 dl pizzamjöl

Tillvägagångssätt för italienskt bröd:

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, socker och det mesta av pastamjölet. Tillsätt sedan pizzamjölet och arbeta samman ingredienserna till en smidig deg.

Låt degen jäsa 5-10 timmar under en fuktig kökshandduk. Forma sedan degen till ett avlångt bröd och låt det jäsa ytterligare 1 timme. Skår tunna skåror på brödet, pensla det med vatten och strö över lite pastamjöl.

Ställ in brödet i en kall ugn och sätt temperaturen på 225 grader. Grädda brödet i 35 minuter och slå sedan av värmen. Låt brödet stå ytterligare 10 minuter i ugnen. Ta ut brödet och låt det svalna.


Detta recept på italienskt bröd är tillagt av Mårten den 06.02.2008.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Italienskt bröd
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Italienskt bröd