Japansk fläskfilé

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3406
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept japansk fläskfilé.

500 g fläskfilé
2 msk olja
200 g bambuskott (på burk)
4 Stjälkar bladselleri
1 stor squash
2 mellanstora purjolökar

Marinad:
1 msk färsk riven ingefära
1 dl soja
2 msk farin
2 msk torr sherry eller sake

Tillvägagångssätt för japansk fläskfilé:

Skär köttet i ca 2-3 mm tjocka skivor. Rör samman marinaden. Rensa de färska grönsakerna och skär dem fint. Strimla bambuskotten.

Värm upp oljan i en wok. Bryn köttet på hög värme under konstant omrörning i ca 2 min. Ta upp köttet.

Stek purjolöken och bladsellerin i ca 2 min på hög värme. Lägg i squashen och bambuskotten i woken och stek i ytterligare 1 min. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll i marinaden. Rör ordentligt och låt rätten sautera några minuter under lock.

Servera rätten med kokt ris.


Detta recept på japansk fläskfilé är tillagt av Cathrine den 16.02.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Japansk fläskfilé
Recept  >  Matrecept  >  Asiatisk mat  >  Japansk mat  >  Japansk fläskfilé