Jordgubb- och rabarbersylt

Jordgubb- och rabarbersylt

Sylten smakar utmärkt serverad på färskt bröd.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1046
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept jordgubb- och rabarbersylt.

1600 g. Jordgubbar (färska eller frusna)
400 g. rabarber
Vatten, max 1 dl
600 g. socker
3-4 tsk. Geleringsmedel

Atamon konserveringsmedel eller ättika, till sköljning av burkar.

Tillvägagångssätt för jordgubb- och rabarbersylt:

Koka jordgubbar, rabarber och vatten till en flytande massa, om du inte vill ha fruktbitar i så kokar du sylten lite längre eller mixar den efter kokning. Häll i sockret och koka tills allt socker har smält. Ta grytan från värmen och vispa i geleringsmedlet blandat med lite socker.

Häll upp sylten i burkar som sköljts med ättika eller Atamon. Burkarna sköljs för att sylten ska kunna hålla sig längre utan att mögla.


Detta recept på jordgubb- och rabarbersylt är tillagt av Cathrine den 11.08.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Tillbehör  >  Jordgubb- och rabarbersylt