Jordgubbscupcakes

Jordgubbscupcakes

Cupcakes dekorerade med jordgubbsglasyr.

Årstid: Hela året
Personer: 12
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1045
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept jordgubbscupcakes.

300 g frusna jordgubbar
200 g smör
2 tsk vaniljsocker
100 g socker
3 ägg
1 msk bakpulver
200 g vetemjöl
0,5 dl mjölk
150 g florsocker

Tillvägagångssätt för jordgubbscupcakes:

Värm jordgubbarna i en gryta och mixa dem till jordgubbspuré.

Vispa hälften av smöret med hälften av vaniljsockret i en skål. Vispa därefter i sockret lite i taget. Rör i äggen ett i taget. Tillsätt bakpulvret och vänd ner i smeten. Ställ undan 1/3 av jordgubbspurén (ca 1dl) och rör ner resterande del av jordgubbspurén i smeten tillsammans med mjölken.

Fördela smeten i ca 12 muffinsformar. Baka muffinsen i ugnen på 180 grader i ca 18 min.

Medan jordgubbscupcaken svalnar tillagas glassyren. Vispa den resterande delen av smöret med det resterande vaniljsockret och florsocker. Rör ner lite av jordgubbspurén åt gången till glasyren har önskad konsistens, det är väldigt olika hur mycket jordgubbspuré som behövs så prova dig fram.

Bredd glasyren på de avsvalnade cupcakesen. Vid servering kan de ev. dekoreras med lite av den kvarvarande jordgubbspurén.


Detta recept på jordgubbscupcakes är tillagt av Cathrine den 23.05.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Kakor  >  Muffins  >  Jordgubbscupcakes