Jordgubbsfromage

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3630
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept jordgubbsfromage.

250 gram jordgubbar
3 msk socker
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
5 gelatinblad
3 msk madeira
Lite kallt vatten

Tillvägagångssätt för jordgubbsfromage:

Lägg gelatinbladen i det kalla vattnet. Vispa äggvitorna samt grädden i varsin skål. Mixa jordgubbarna med en stavmixer till en fin puré, spara ev. några jordgubbar till att dekorera med.

Blanda socker och äggulor. Häll i madeiran och de mosade jordgubbarna i sockerblandningen.

Gör i ordning ett vattenbad. Ta upp gelatinbladen och smält dem över vattenbadet. Då gelatinet har svalnat hälls det ner i jordgubbsblandningen. Vänd ner de vispade äggvitorna och sedan den vispade grädden i jordgubbsblandningen. Häll upp fromagen i fina skålar och ställ in i kylskåpet. Servera fromagen då den är helt nedkyld och har stelnat.

Dekorera med färska jordgubbar.



Detta recept på jordgubbsfromage är tillagt av Cathrine den 10.02.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Jordgubbsfromage
Recept  >  Matrecept  >  Desserter  >  Jordgubbsfromage